Hoe werkt het?

Met iD Veritas bent u in staat om het on- en offboarding proces voor externe medewerkers op een efficiënte, veilige en gecontroleerde wijze uit te voeren. Daarbij bent u volledig in controle over de hele lifecycle van externe identiteiten.

Hoe dit werkt? Dat leest u hieronder in 5 stappen.

De 5 stappen van iD Veritas

Alle externe identiteiten in iD Veritas

Breng alle externe identiteiten naar iD Veritas door ze handmatig in te voeren, upload een CSV-overzicht of sluit iD Veritas aan op de database van uw leverancier (via een API). Dit zorgt voor één centrale bron van zuivere data van de externe identiteiten in uw organisatie.

De lifecycle van externe identiteiten

Externe identiteiten komen uw organisatie binnen, ze veranderen misschien tussentijds van rol/functie en na verloop van tijd komt hun contract tot een einde. In iD Veritas kunt u de volledige lifecycle (ook bekend als het Joiner-Mover-Leaver process) van uw externe identiteiten beheren en geautomatiseerd laten uitvoeren. 

Hoe ziet dit eruit in de praktijk? iD Veritas stuurt uw IAM-oplossing automatisch een seintje bij een contract einddatum van een externe identiteit, zodat de IAM-oplossing de bijbehorende toegang en rechten kan intrekken. Veilig en gecontroleerd!

iD Veritas - Hoe werkt het?

Aansluiting op uw IAM-oplossing

iD Veritas is aan te sluiten op elke Identity and Access Management-oplossing op de markt. Via open standaarden (zoals een API) verstuurt en ontvangt iD Veritas informatie van en naar uw IAM-oplossing. Uw IAM-partner kan deze aansluiting tussen iD Veritas en uw IAM-oplossing voor u verzorgen. Geen IAM-partner? Dan staan The Identity Managers voor u klaar.

iD Veritas - Hoe werkt het?

Besteed het werk uit aan uw resourcing partners

U heeft de keuze om het beheer van data van de externe identiteiten aan uw resourcing partners uit te besteden. Zo besteedt u de administratieve werkzaamheden zoals het opvoeren, aanpassen en verwijderen van de externe identiteiten uit. Uw organisatie hoeft dan alleen de ingevoegde informatie te valideren. Makkelijk en efficiënt!

iD Veritas - Hoe werkt het?

Behoud controle en inzicht

Dankzij de security-by-design architectuur en privacy-by-default functionaliteit voor een absolute scheiding van data beheert u veilig de identiteitsdata van uw externe identiteiten. Met standaard functionaliteiten zoals een her-certificeringsproces en uitgebreide rapportage mogelijkheden bent u niet alleen in controle, maar kunt u dit ook aantonen. Daarmee wordt het voldoen aan wet- en regelgeving een stuk eenvoudiger.

Product features

Security-by-design architectuur met least privilege role model

Via open standaarden (API) aan te sluiten op alle IAM-oplossingen

Data van externe identiteiten realtime naar IAM-oplossing

IAM-gebruikers-ID voor externe identiteit te gebruiken in de hele data chain

Standaard hercertificering- (attestation) en goedkeuringsproces

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hiertussen? Als dit niet het geval is, kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Werkt iD Veritas samen met de IAM-oplossing van mijn organisatie?

iD Veritas is aan te sluiten op elke Identity and Access Management-oplossing op de markt. Via open standaarden (zoals een API) verstuurt en ontvangt iD Veritas informatie van en naar uw IAM-oplossing. Dit maakt iD Veritas het optimale en purpose-build bronsysteem voor al uw externe identiteiten. Uw IAM-partner kan deze aansluiting tussen iD Veritas en uw IAM-oplossing voor u verzorgen. Geen IAM-partner? Dan staan The Identity Managers voor u klaar.

Is iD Veritas een cloud applicatie?

Jazeker. iD Veritas is geboren in de cloud en als SaaS-dienst te gebruiken via een abonnement. Met een security-by-design architectuur en privacy-by-default functionaliteit sluit iD Veritas naadloos aan op het optimaal beheren van de life cycle van externe identiteiten. Daarnaast is iD Veritas eindeloos schaalbaar en vraagt geen onderhoud door uw organisatie.

Kan ik in iD Veritas samenwerken met mijn resourcing partners?

Gegevens van extern identiteiten kunnen door uw eigen organisatie worden ingevoerd of op een veilige manier worden ingevoerd door de partijen waarmee u samenwerkt. Als u met meerdere partijen samenwerkt dan kan ieder van deze partijen met hun eigen account de gegevens van externe identiteiten toevoegen en beheren. De administratieve taken worden uitgevoerd door uw resourcing partners, terwijl u in controle blijft. Uiteraard zien deze partijen alleen hun eigen ingevoerde gegevens voor uw organisatie. Vanuit de security-by-design architectuur, wordt de data volledig gescheiden opgeslagen in een separate database, specifiek voor uw organisatie.


iD Veritas - Logo

iD Veritas stelt bedrijven in staat om het proces van het on- en offboarden veilig en efficiënt te laten verlopen.

Alles wat je moet weten

Hoe werkt het?

Waarom iD Veritas?

Prijzen

Meer informatie

Contact

Contact

Stationsweg 387, 3925 CC Scherpenzeel NL
sales@id-veritas.com
088-9982020